top of page
Center Gradient Transparent

 “We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Center Gradient Transparent
The Female Trail Logo

Deze beroemde quote van Albert Einstein staat aan de basis van de oprichting van The Female Trail. Het bureau van Nederland dat volledig is gespecialiseerd in vrouwenzaken, diversiteit & inclusie. Want dat is hard nodig. We hebben nog steeds te maken met een groeiende loonkloof, ook in Nederland. Het glazen plafond. Het geringe aantal vrouwen op prominente posities. Hardnekkige rolpatronen. Seksisme en discriminatie. De ondervertegenwoordiging van vrouwen in de media. De jarenlange strijd om gelijkheid. 

Maar stel nou, met Einstein in het achterhoofd, dat we verkeerde strijd voeren? Stel nou, dat we niet zouden moeten streven naar ‘gelijkheid’, in een maatschappij die grotendeels is vormgegeven door mannen?

Want de wereld van vandaag opereert vanuit masculiene energie en principes. Vrouwelijke waarden zijn daarin onderontwikkeld én ondergewaardeerd. Resultaat is dat vrouwen zich vaak in een masculien harnas hijsen omdat dat de enige manier lijkt. Zonde! Het is tijd om te stoppen met het streven naar gelijkheid. Tijd om juíst de verschillen tussen het mannelijke en het vrouwelijke te gaan omarmen. Tijd om vrouwelijke waarden in onszelf (mannen én vrouwen) en in organisaties gaan herontdekken, herwaarderen en integreren. Zodat het niet meer gaat over gender, maar over een betere balans tussen feminiene en masculiene waarden. 

 

Pas als vrouwelijke waarden worden erkend, omarmd en benut, kan er gelijkwaardigheid ontstaan. The Female Trail is dan ook opgericht om vrouwelijke waarden voorgoed op de kaart te zetten. 

Marieke Visser | The Female Trail
Center Gradient Transparent

Marieke Visser

Ik ben Marieke Visser, oprichter van The Female Trail. Ik heb 15 jaar als communicatiestrateeg en PR-consultant voor bedrijven als Coca-Cola, Univé en ABN AMRO gewerkt. Eerst aan de bureauzijde, daarna heb ik de overstap gemaakt als marketing director naar de OK-app: een Amsterdamse (fin-tech) scale-up, waar ik heb ervaren dat waarden als het creëren van veiligheid en verbinding cruciaal zijn voor succes.

 

Sinds ik mijn baan als marketing director heb opgezegd om me te wijden aan de missie feminiene waarden op de kaart te zetten, krijg ik regelmatig de vraag: waar komt dat toch vandaan? Die bevlogenheid, die strijdlust, als het gaat om de positie van de vrouw. Is je soms iets aangedaan? 

 

Nee. Tenminste, niet expliciet. Niet tastbaar, niet zichtbaar. Maar ik leerde al heel jong dat de wereld er anders uitziet voor jongens dan voor meisjes. Onderhuids. Sluimerend. Altijd en overal. Ik werd daar rebels van. Ging de strijd aan. Vroeger, op het voetbalveld. Later, aan de keukentafel. Op de werkvloer. In het café. 

Tot het besef op een dag tot me doordrong, dat we collectief de verkeerde strijd aan het voeren waren. Dat we een vrij belangrijk ding over het hoofd hadden gezien, namelijk: we zijn niet gelijk. Als in: niet hetzelfde. Vrouwenvoetbal wordt anders gespeeld dan mannenvoetbal. Dat geeft niet, zolang je het mannelijke spel maar niet als uitgangspunt neemt van hoe het zou moeten zijn. En dat is nu preciés wat er gebeurt in de maatschappij als het gaat om gender gelijkheid. 

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld er beter van wordt wanneer meer vrouwen hun plek innemen. Vanuit hun eígen toegevoegde waarde; niét vanuit aangepast gedrag. Wanneer mannen, vrouwen en iedereen die zich anders identificeert de balans gaan vinden tussen hun masculiene en feminiene waarden. 

 

Daarom heb ik The Female Trail opgericht; ik zet mijn brede marketing & PR ervaring in om een vrouwelijke route uit te rollen, dwars door alle kantoortuinen en boardrooms heen. 

Center Gradient Transparent

Jentien Keijzer

"Als psychologe help ik mensen om meer bewustwording en inzicht te krijgen in zichzelf en daardoor wijzer en intelligenter te leven. Door jarenlange universitaire opleidingen, bijscholing en studie ligt mijn expertise in de wetenschapsgebieden van klinische, neuro-en biopsychologie en kwantumfysica.

 

Dit in combinatie met mijn fascinatie voor esoterische wijsheidstradities en werkervaring als psychologe, heeft mij geholpen bij het ontwikkelen van een heldere en vooruitstrevende visie op het leven. Deze visie en kennis deel ik graag met anderen in de vorm van lezingen en workshops."

Jentien is de vaste partner in de Fe/Male Leadership programma's van The Female Trail.

Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.14.46.png
bottom of page