top of page
  • Foto van schrijverMarieke Visser

Wat nou elevator pitch?

Bijgewerkt op: 11 nov. 2020
Maar… wat doé je nu eigenlijk?

Het wordt me steeds vaker gevraagd. Want: leuk, een visie. Iets met masculiene en feminiene waarden. Maar wat is je business model?

Why

Want voor velen is mijn WHY glashelder. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt wanneer meer vrouwen hun plek innemen. Ik geloof dat we niet moeten streven naar ‘gelijkheid’ in een maatschappij die grotendeels is vormgegeven door mannen. Ik geloof dat het tijd is om feminiene waarden te omarmen, in een wereld die vanuit masculiene energie en principes functioneert.

How

De HOW zit ook wel goed, namelijk: door te verleiden, in plaats van de strijden. Te inspireren, in plaats van te overtuigen. Met mijn passie als motor, mijn pen als wapen en mijn daadkracht als superpower. Leaving the trail!

Maar WHAT?

Tijdens de lockdown ging ik terug naar de tekentafel om die WHAT helemaal uit te denken. Om al mijn marketing en PR-ervaring als het gaat om positionering, kernboodschappen en elevator pitches op mijn eigen business los te laten. Om in september mijn glasheldere propositie en nieuwe website met veel bombarie de wereld in te slingeren.

September is halverwege. En waar ik nu sta, had ik in geen enkel business plan kunnen opschrijven. Wat ik doe nu, past met geen mogelijkheid in een elevator pitch. Vanuit intuïtie, overgave en vertrouwen zijn namelijk de mooiste dingen ontstaan. Yep. Vanuit vrouwelijke waarden.

Ik ontwikkelde een 2-daags Female Leadership programma. Binnen een week uitverkocht. Ik werk aan een kinderboek om stereotyperingen te doorbreken. Ik maakte een D&I programma met Charlotte Perquin-Deelen en Masha Trommel. Die precies op het juiste moment op mijn pad kwamen. Ik doe PR-opdrachten voor vrouwenzaken. Ik host morgen weer een Ronde Tafel over inclusief werkgeverschap met een fantastische club mensen. Allen met een intrinsieke een positief verschil te maken, op wat voor manier dan ook. Gezamenlijk.

Ik geef als afsluiter deze week óók nog een keynote presentatie tijdens het D&I summit van 3D Hubs over gender equality op de werkvloer.

Nieuwe website

Tja, en in de tussentijd werd die geplande nieuwe website gewoon gemaakt. Die ik vandaag dan ook vol trots presenteer. Hij was al even live, maar nu mag hij echt gezien worden. Veel dank aan Bespoke media voor het mooie werk. Want ook al heb ik geen simpele elevator pitch, mijn WHY spat van iedere pagina.

Check bij Events en Projects waar ik momenteel mee bezig ben; alleen én samen met anderen.


En natuurlijk ben ik zeer benieuwd wat je ervan vindt!

Comments


bottom of page